Şehitlere hüzünlü veda

TAKİP ET

Bugün saat 13

Bugün saat 13.25'te Kaleönü Mahallesi'nde bulunan Özel Harekât Şube Müdürlüğü'ndeC90 anti tank roketinin eğitim öncesi, hazırlık aşamasındayken bilinmeyen bir nedenden dolayı patlaması sonucu iki özel harekât polisi şehit oldu.

AĞIR YARALANMIŞTILAR

Mühimmat patlaması sonucu ağır yaralanan ve ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan özel harekât polisleri Aydın/Çine nüfusuna kâğıtlı Necati Aygün ile Erzurum/Aziziye nüfusuna kayıtlı Birol İli, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar.

Şehitlerin cenazesi, otopsi için Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından cenazeler, Özel Harekât Şube Müdürlüğü'ndeki tören alanına getirildi.

FERYATLAR YÜREK DAĞLADI

Cenaze namazının ardından saygı duruşuyla ve akabinde şehitlerin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende şehit ailelerinin feryadı yürekleri dağladı. Şehit eşleri ayakta durmakta güçlük çekerken, yer yer fenalaştılar. Şehit İli ve Aygün'ün mesai arkadaşları gözyaşları içinde aileleri teselli etmeye çalıştı.

Törende duayı, İl Müftüsü Mustafa Topal yaptırdı. Şehitlere rahmet, ailelerine sabır dilenen törende, ülkenin birliği ve bütünlüğü için de dualar edildi.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR

Törenin ardından Şehit Polis Memuru Birol İli'nin cenazesi karayoluyla Erzurum'a, Şehit Polis Memuru Necati Aygün'ün cenazesi de havayoluyla Aydın'a gönderildi.

Törene; Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet mensupları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

ŞEHİT BİROL İLİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ

Şehit Polis Memuru Birol İli, 1990 Erzurum/Aziziye doğumlu olup 4 kardeştir. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Lisans eğitimini tamamlamış, daha sonra Özel Harekât Başkanlığı'ndan mezun olarak 2016 yılında Başkanlıkta, 2018 yılında Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başlamıştır. Evli olup, bir çocuğu bulunmaktadır.

ŞEHİT NECATİ AYGÜN'ÜN ÖZGEÇMİŞİ

Şehit Polis Memuru Necati Aygün, 1989 Aydın/Çine doğumlu olup 2 kardeştir. 2014 yılında Açıköğretim Fakültesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamış, daha sonra Karabük Polis Eğitim Merkezi'nden 2017 yılında mezun olmuştur. 2017 yılında Malatya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görev yapmış olup, 2018 yılında Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başlamıştır. Evli olup, bir çocuğu bulunmaktadır.

Haber Merkezi

Anlık gelişmeleri takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Twitter

Facebook

Instagram