Tasalı: "Doğalgaz Külfete Dönüştü"

TAKİP ET

Hüda Par İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Doğalgaz Konusunda vatandaşların mağdur olduğu belirtilerek, 'Doğalgaz külfete dönüştü

Hüda Par İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Doğalgaz Konusunda vatandaşların mağdur olduğu belirtilerek, “Doğalgaz külfete dönüştü. Denetimlerin yetersiz olduğu, gerek abonelik aşamasında, gerekse gaz bağlanması aşmasında tüketiciler mağdur edilmektedir” dedi.

Hür Dava Partisi (Hüda Par) İl Başkanı Hamdullah Tasalı, doğalgaz çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tasalı, doğalgaz çalışmaları konusunda vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, “31/08/2015 tarihinde Belediye ile Doğu Gaz Dağıtım A.Ş arasında Doğalgaz Dağıtım Protokolü imzalanmıştır. İlk etapta Kültür, İnalı ve İnönü mahallesi TOKİ konutlarına doğal Gaz verilmesi için çalışmalar yapılmış,18/10/2016 tarihinde BOTAŞ ile yapılan geçici kabulle taraflar arasında yapılan protokoller neticesinde İnönü Mahallesi TOKİ’de bulunan 376 konuta gaz verilmiştir. 2017 yılında ise Recep Tayyip Erdoğan, Karşıyaka ve Şehit Mustafa Gündoğdu mahallesinde çalışmalar yapılmış, abonelikleri yapılan binalara/meskenlere gaz verilmeye kısmen başlanmıştır.Bu çalışmalar kapsamında sahada yapmış olduğumuz gözlemler ve bize gelen şikâyetler üzerine şu hususlar tarafımızca tespit edilmiştir. Bunları kamuoyuna açıklama gereği duyulmuştur.Hem abonelik işlemlerinde, hem de Doğal Gaz dönüşüm ve bağlantı işlemlerinde; personel yetersizliğinden dolayı ağır ve yavaş yürütülen çalışmalar sonucu mağduriyetler meydana gelmiştir. Yine bu konuda denetimlerin yetersiz olduğu, gerek abonelik aşamasında, gerekse gaz bağlanması aşmasında tüketiciler mağdur edilmektedir” dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Tasalı, çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

“Bu sorunların giderilmesi için;1- Doğal Gaz aboneliği için başvuruların tek bir merkezde yapılması, burada yeterli sayıda personel olmadığı için yığılmalar oluşmakta, vatandaşlar birkaç kez gidip geldikten sonra ancak işlemlerini yapabilmektedir. Sorunun hali için ivedi olarak; hem abonelik merkezinde, hem de binalara doğal gaz bağlantısı yapacak yetkili personel sayısı artırılmalıdır.(Tarafımızca yapılan araştırmada Doğu Gaz A.Ş. Firması binalara ve evlere gaz bağlantısı için sadece 2 personel görevlendirilmiştir)Bina/ev sahipleri doğal gaz tesisatlarını bağlamış, aboneliklerini yapmış, ancak yeterli sayıda görevli olmadığı için gecikmeler oluyor, günlerce evine /binasına gaz bağlantısı yapamamaktadır.

2-Yine bu soruna bağlı olarak birçok okul ve pansiyonda ısıtma sistemi için doğal gaz dönüşümü yapılmış, ancak kimi okul ve pansiyonlara hala doğal gaz bağlantısı yapılmamıştır. Millî eğitim Müdürlüğü ve Doğu Gaz A.Ş. firma yetkilileri acilen işbirliği yaparak, okul ve pansiyonlara doğal gaz verilmelidir.

3-Doğu Gaz A.Ş. firması görevlileri tüketicilere iyi davranmadıkları, verilen randevu tarihlerine riayet etmedikleri, keyfi davrandıkları dile getirilmiştir.

4-Bingöl iline doğal gaz verilmesiyle birlikte birçok gerçek ve tüzel kişinin/firmanın doğal gaz tesisat işini yaptığını, bu firmalarda çalışan şahısların işin ustası ve ehli olmadıkları halde hatalı ve kusurlu gaz tesisatı döşedikleri, bundan kaynaklı gecikmeler söz konusudur. Ayrıca tüketiciler tarafından hem doğal gaz tesisat işi yapan firmaların, hem de doğal gaz dağıtım firması çalışanlarının denetlenmedikleri dile getirilmiştir.

Bu durumlarda da genelde tüketicilerin mağdur edildikleri aşikârdır. Doğal gaz Bingöllüler için nimet olması gerekirken, maalesef her hizmette olduğu gibi bu hizmet alımı da bir külfete dönüşmüştür.

İlimizde soğuk havalar başladı, kış mevsimine girmiş bulunmaktayız, Doğal Gaz dönüşümlerinde, abonelik ve bağlantılardan kaynaklı gecikmelerin, eksikliklerin, sorunların ilgili firma tarafından acilen giderilmesi gerekmektedir. Böylesi önemli bir konuda yetkili kişi ve kurumlar denetimleri sıkılıkla yapmaları gerekiyor.”

bingöl Doğalgaz haber haber oku haberler hamdullah tasalı Tasalı: “Doğalgaz Külfete Dönüştü”