Viyadük İnşaatı Başlıyor
Uzun zamandır Bingöl gündeminde olan Çapakçur Viyadüğü yapım çalışmaları başladı
Uzun zamandır Bingöl gündeminde olan Çapakçur Viyadüğü yapım çalışmaları başladı. Bugün 12’de yol trafiğe kapatılacak. Trafiğin ise Cumhuriyet Caddesi ve Çevre Yolu üzerinden akışı sağlanacak.
Bingöl Valiliği, uzun zamandır gündemde olan Çapakçur Viyadüğü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Viyadük çalışmalarından dolayı trafiğe kapatılacağı belirtilen açıklamada, “Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü bakım ağında bulunan İlimiz şehir geçişlerindeki Çapakçur Köprüsü Yapım İşi çalışmalarına daha önceden planlanan takvim gereği 17.03.2017 Cuma günü saat 12.00’da yol trafiğe kapatılarak başlanılacaktır” denildi.
ALTERNATİF YOLLAR AÇIKLANDI
Valilik açıklamasında Viyadük yapım çalışmaları boyunca trafiğe kapatılacak olan yoldaki transit trafiğin yeni yapılan Genç Kavşağı üzerinden Havalimanı-Genç yoluna yönlendirilmesi; yerel trafik için Şişmantürk Kavşağındaki alt geçidin kullanılarak, Belediye’ye ait imar yolu olan Cumhuriyet Caddesi üzerinden şehir merkezine yönlendirilmesi suretiyle trafiğin akışının sağlanacağı belirtildi.
ACİL GEÇİŞLER İÇİN SERVİS YOLU
Ayrıca açıklamada, acil geçişler için (İtfaiye, Ambulans vb.) DSİ içme suyu geçişlerinin bulunduğu Çapakçur Deresi üzerinde bulunan Devlet Su İşlerine ait kamulaştırma koridoru üzerinde hazırlanan servis yolundan ulaşım verildiği kaydedildi. (Haber Merkezi)