Başkan Çintay: “Bingöl’ün Kalkınması İçin İş Birliği Şart”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl TSO Başkanı Kadir Çintay, Bingöl’ün ekonomik kalkınmasını hızlandırmak için yürütülen projeleri ve talepleri paylaştı. Çintay, özellikle nitelikli iş gücü ihtiyacına ve kadın istihdamını artıracak teşviklere dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Mesleki eğitim sisteminin sanayiyle daha entegre hale getirilmesi, ailelerin ve gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi, Bingöl gibi illerde ekonomik kalkınmanın temel taşlarıdır. Ayrıca, iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirecek programların artırılmasını talep ediyoruz. Bunun yanı sıra, işverenlerimizle gençlerimizi bir araya getirecek, kariyer planlaması ve girişimcilik ekosistemini destekleyecek ‘İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı’nın Bingöl’de düzenlenmesini önerdik.”
Bakan Işıkhan’dan Fuar Sözü
Toplantıda Başkan Çintay’ın dile getirdiği talepleri dikkatle dinleyen Bakan Vedat Işıkhan, Bingöl’de “İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı” düzenlenmesi için gerekli adımların atılacağını ve bakanlık olarak bu konuda destek vereceklerini ifade etti. Bakan Işıkhan, iş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik çözüm odaklı bir yaklaşım sergileyerek, “Bingöl’ün kalkınması için el birliğiyle çalışacağız. Taleplerinizi dikkate alarak gereken tüm desteği sağlayacağız” dedi.
Toplantının Önemi
Toplantıda, mesleki eğitim, nitelikli iş gücü yetiştirilmesi, kadın istihdamının artırılması ve bölgesel kalkınmayı destekleyecek projeler ele alındı. Bakan Işıkhan’ın verdiği fuar sözü, iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.
Başkan Çintay’dan Teşekkür
Programın sonunda konuşan Başkan Kadir Çintay, “Sayın Bakanımızın Bingöl’e gösterdiği hassasiyet, iş dünyamız adına umut verici. Bugün burada dile getirdiğimiz sorunların çözümü ve projelerimizin hayata geçirilmesi için bakanlığımızdan aldığımız destek, bölgemizin geleceği için büyük önem taşıyor. Sayın Bakanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantı, sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri ve iş dünyasıyla yapılan görüş alışverişleriyle sona erdi.
Bingöl
Yayınlanma: 08 Aralık 2024 - 00:10
Güncelleme: 08 Aralık 2024 - 00:15
Bingöl TSO'da "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" Toplantısı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımıyla Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” toplantısı, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Programa, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve sektör temsilcileri katıldı.
Bingöl
08 Aralık 2024 - 00:10
Güncelleme: 08 Aralık 2024 - 00:15
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir









