Budunoğlu: "Kamu çalışanlarının sesi duyulmalı"
Büro Memurları Sendikası Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu, sendika olarak gerçekleştirdikleri alan taramasında kamu çalışanlarının kariyer planlamasından maaş adaletine, görevde yükselmeden tayin sistemine kadar birçok konuda ortak sorunlar tespit ettiklerini belirtti.
Budunoğlu, özellikle Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde kurum içi gelir uzmanlığı ve muhasebe uzmanlığı sınavlarının düzenli olarak açılması, görevde yükselme sınavlarının belirli aralıklarla yapılması, tayinlerin referans yerine puan esasına göre gerçekleştirilmesi ve taşra-merkez uzmanlık ayrımının kaldırılması gerektiğini ifade etti.
"Eşit işe eşit ücret sağlanmalı"
Aynı işi yapan farklı kadrolar arasında maaş farklılıklarının bulunduğunu vurgulayan Budunoğlu, "Eşit işe eşit ücret ilkesi hayata geçirilmeli, personelin gelir kaybı giderilmelidir. Liyakat esaslı bir kariyer sistemi oluşturularak kurum içi sınavlar düzenli hale getirilmelidir." dedi.
Diğer kurumlar için de talepler sıralandı
Budunoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanlarının vergi diliminin yeniden düzenlenmesini, ek ödemelerin maaşa yansıtılmasını ve vergi oranının yüzde 15'te sabitlenmesini istedi.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev yapan sivil memurlar için düzenli görevde yükselme sınavlarının açılması ve sivil personelle emniyet teşkilatı arasındaki kurumsal uyumun güçlendirilmesi gerektiğini belirten Budunoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda ise destek personelinin görev tanımlarının netleştirilmesini talep etti.
Genel talepler açıklandı
Budunoğlu, tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren talepler arasında 3600 ek göstergenin tüm hak sahiplerine verilmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nın Genel İdari Hizmetler Sınıfı'na geçirilmesi, mülakatın kaldırılarak atamaların puan esasına göre yapılması, ilçelerde görev yapan personele ek ödeme ve konut desteği sağlanması, yemek ve yol yardımının verilmesi, ek ödemelerin taban maaşa yansıtılması ve emeklilikte yaşanan gelir kayıplarının önlenmesi gibi başlıkların yer aldığını söyledi.
Kamu çalışanlarının özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesinin kamu hizmetlerinin verimliliğine de katkı sağlayacağını belirten Budunoğlu, ilgili bakanlıkları ve yetkilileri dile getirilen talepleri değerlendirmeye davet etti.
Bingöl
Yayınlanma: 21 Temmuz 2026 - 21:37
Büro Memurları Sendikası Bingöl Şubesi, Kamu Çalışanlarının Sorunlarını ve Taleplerini Açıkladı
Büro Memurları Sendikası Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu, kamu kurumlarında görev yapan memurların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, saha çalışmaları sonucunda tespit ettikleri talepleri kamuoyuyla paylaştı. Budunoğlu, başta Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı olmak üzere birçok kurumda görev yapan personelin ortak beklentilerinin çözüm beklediğini söyledi.
Bingöl
21 Temmuz 2026 - 21:37
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir










