Bayram, bazı siyasetçilerin rant peşinde koşarken memleketin sorunlarını unuttuklarını ve esnafın perişan halde olmasına göz yumduklarını dile getirdi. Bu duruma sert tepki gösteren Bayram, "Esnafın gönlünü kıran, ona sırtını dönen kim olursa olsun, siyaset sahnesinde fazla yer alamaz," dedi.
Bayram, son günlerde özellikle arazi konularında yaşanan rant tartışmalarına hiç de şaşırmadığını ifade etti. Konuyla ilgili olarak, “Burada kavgasını ettikleri rant köprünün üstü. Bir de köprünün altı var. Gelsinler, onlara köprünün altını gösterelim,” şeklinde konuştu.
"Esnaf Kan Ağlıyor, Siyasiler Lüks İçinde"
Esnafın içinde bulunduğu zor duruma dikkat çeken Bayram, piyasada hareketlilik olmadığını, esnafın borç batağına saplandığını vurguladı. “Sabahtan akşama kadar çalışan esnafım evine nafakasını götüremiyorken, ne iş yaptığı belli olmayan, siyaset kurumunda boy gösterenler lüks içinde sefa sürüyorlar,” diyerek tepkisini dile getirdi.
"Seçim Döneminde Esnafın Kapısından Ayrılmayanlar Şimdi Ortada Yok"
Bayram, seçim döneminde esnafın kapısını aşındıran siyasilerin seçim sonrasında esnafın halini hatırını sormadığını belirtti. "Bilsinler ki esnafın gönlünü kıran, esnafa sırtını dönen kim olursa olsun siyaset sahnesinde fazla yer alamaz," diyen Bayram, bu durumu eleştirdi.
Ayrıca Bayram, siyasilere yaranmak için kanunları göz ardı eden bürokratların da olduğunu ifade ederek, bu kişilerin gelecekte hesap vermek zorunda kalacaklarını söyledi. “Hukuk yarın hesap sorduğunda hiçbir siyasi sizi kurtarmaz,” dedi.
"Bu Şehrin Sorunları Çığ Gibi Büyüyor"
Bayram, Bingöl'ün sağlık, ekonomi ve trafik gibi pek çok alanda ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Özellikle trafik kazalarının Bingöl’de büyük bir problem haline geldiğini vurgulayan Bayram, "Bir şehir ki senelerdir trafik ışıkları yanlış yanıp sönsün, yönlendirme levhaları yanlış olsun ve akıllı kavşak diye bir kavşak yapılsın, o kavşakta her gün kaza olsun," diyerek bu sorunlara dikkat çekti.
Son olarak, Bayram, siyasetçilerin rant peşinde koşmaktan vazgeçip Bingöl'e fayda sağlamalarını istedi ve "Bugün elinizde imkân varken, yetki varken rant peşinde koşacağınıza, ekmeğini yiyip suyunu içtiğiniz bu memlekete bir faydanız olsun istiyoruz," ifadelerini kullandı.
MEMLEKETİ BİTİRDİN SEN SİRADA KİM VAR