Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te eğitim faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verildi. Valilikler tarafından alınan kararda, anma etkinlikleri ile mezarlık ve taziye ziyaretlerinde yaşanması muhtemel yoğunluk gerekçe gösterildi.
Adıyaman’da Tüm Okullar Tatil
Adıyaman Valiliği, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenecek anma programları ve kabristan ziyaretleri nedeniyle kent genelinde yoğunluk beklendiğini açıkladı. Bu kapsamda, 6 Şubat 2026 Cuma günü resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca anma etkinliklerine katılacak kamu personelinin, hizmetlerin aksamaması şartıyla idari izinli sayılacağı bildirildi.
Gaziantep’te Eğitime Ara Verildi
Gaziantep Valiliği de benzer bir karar alarak, depremin yıl dönümünde kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda eğitimin durdurulacağını duyurdu. Açıklamada, vatandaşların anma programlarına ve mezarlık ziyaretlerine daha rahat katılım sağlamasının amaçlandığı belirtildi. Kamu kurumlarında ise zorunlu hizmetler için asgari personel bulundurulacak, diğer personel idari izinli olacak.
Merkez Üs Kahramanmaraş’ta Anma Önceliği
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta da 6 Şubat günü okullar tatil edildi. Valilik açıklamasında, yıl dönümü dolayısıyla kentte düzenlenecek anma etkinlikleri, mezarlık ve taziye ziyaretleri nedeniyle trafik ve insan yoğunluğu yaşanabileceğine dikkat çekildi. Bu nedenle il genelindeki tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği, kamu personelinin ise zorunlu hizmetler dışında idari izinli olacağı ifade edildi.











Nur topu gibi bir tatilimiz daha çıktı desenize