“Engelliler Haftası Mesajlarla Geçiştiriliyor”
Engelliler Haftası’nın farkındalık oluşturulan ve çözüm üretilen bir dönem olması gerektiğini vurgulayan Korkutata, bugün gelinen noktada haftanın yalnızca birkaç paylaşım ve temsili tebessümle geçiştirildiğini ifade etti.
Açıklamada, “Telefon ekranlarından gönderilen birkaç emoji, birkaç süslü cümle bizlerin yaşadığı gerçek hayat mücadelesini hafifletmiyor” denildi.
“Eşit ve Onurlu Bir Yaşam İstiyoruz”
Engelli bireylerin yalnızca özel günlerde hatırlanmak istemediğini kaydeden Korkutata, taleplerinin erişilebilir ve eşit yaşam koşulları olduğunu söyledi.
Korkutata açıklamasında şu sorunlara dikkat çekti:
Atanamayan engelli bireylerin iş beklediği,
Hizmetli kadrolarında çalışan engellilerin ağır yük altında bırakıldığı,
Cami, okul, resmi kurum ve sosyal alanların erişilebilir olmadığı,
Toplu taşımada engellerin devam ettiği,
Özel eğitim ve sosyal yaşam maliyetlerinin aileleri zorladığı,
Engelli maaşları ile sosyal yardımların yetersiz kaldığı belirtildi.
“Bingöl’de Her Yerde Engel Var”
Özellikle Bingöl özelinde yaşanan sorunlara da değinilen açıklamada, ulaşım, istihdam, sosyal yaşam ve şehir altyapısında ciddi erişilebilirlik problemleri olduğu ifade edildi.
“Ulaşımda engel, istihdamda engel, sokakta engel, sosyal yaşamda engel… Kısacası her yerde engel ile karşı karşıyayız” ifadeleri kullanıldı.
“Başvurularımıza Dahi Dönüş Yapılmıyor”
Korkutata, engelli bireylerin taleplerine karşı kurumların duyarsız kaldığını savunarak, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Valiliği’ne yapılan yazılı başvurulara dahi geri dönüş alınamadığını dile getirdi.
Açıklamada, yıllar içinde kazanılmış bazı hakların da geri alındığı öne sürüldü.
Engelli Annelerine Duygusal Mesaj
Mesajın sonunda engelli bireylerin en büyük destekçisi olan annelere de özel yer ayrıldı. Engelli annelerinin Anneler Günü’nü kutlayan Korkutata, “Hayatın bütün yükünü omuzlarında taşıyan, evladının çilesini kendi çilesi bilen annelerimizin Rabbim yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.
“Yapay Sözlerle Değil, Yürekli Adımlarla Gelin”
Açıklamanın sonunda ise yetkililere ve topluma çağrı yapıldı:
“Temennimiz; samimi ellerin uzandığı, engelsiz bir şehrin birlikte inşa edildiği bir süreçtir. Çünkü bir insanın hayatına dokunmak, bin gönül kazanmaktır. Yapay sözlerle değil, yürekli adımlarla bizlere gelin.”
Bingöl
Yayınlanma: 10 Mayıs 2026 - 20:18
"Yapay Tebessümler Değil, Somut Adımlar İstiyoruz"
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında açıklama yapan Mücahid Korkutata, engelli bireylerin yalnızca özel günlerde hatırlanmasına tepki gösterdi. Korkutata, sosyal medya mesajları ve temsili paylaşımların gerçek sorunları çözmediğini belirterek, “Biz artık boş söz değil, somut adım görmek istiyoruz” dedi.
Bingöl
10 Mayıs 2026 - 20:18
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir










