Görevlileri Dolandırıcı Sanıyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP), kapsamında ev ziyaretleri gerçekleştiren görevliler dolandırıcı veya hırsız zannediliyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı görevliler Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Türkiye’nin her yerinde mahalle ve köylerde ev ziyaretleri gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi aileleri belirlemeye çalışıyor.

ASDEP personeli yaptığı bazı ev ziyaretlerinde dolandırıcı veya hırsız zannediliyor. Bingöl’ün hemen hemen birçok mahallesi ve köylerinde yapılan ev ziyaretlerinde zor durumda kalan ASDEP personeli, ev sahibinin güvenini kazanmak adına, ziyaretten polis veya jandarmanın haberdar olduğunu belirterek ev sahibinin polis veya jandarmayı aramasını istiyor.

Bakanlık sitesinde ASDEP ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP), sosyal yardım ve sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan aile ve bireylerin objektif kriterlere göre tespiti, bilgilendirilmesi, sosyal yardım ve hizmetlerden yararlandırılması, diğer kamu hizmetlerinden yararlanmalarının sağlanması ve bu suretle yaşam koşullarının iyileştirilmesi, refah seviyelerinin yükseltilmesini amaçlayan bu sürecin tüm aşamalarında kendilerine rehberlik edilmesini öngören bir programdır. 2015 ASDEP pilot uygulamada Merkez ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) kayıtlı vatandaşlarımızın hanelerine ASDEP çalışanları tarafından ziyarette bulunularak gerekli rehberlik, yönlendirme ve takip yapılacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Görevlileri Dolandırıcı Sanıyorlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin