Vefakar sağlıkçılar 2 bin 500 rakımdaki hastaya yaya ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’de rahatsızlanan 62 yaşındaki hasta için 2 bin 500 rakımlı Bilice yaylasına sağlıkçıların malzemeleri at ve eşek sırtında kendileri ise yaya ulaştı. İlk müdahalesi yapılan hasta bölgeye sevk edilen helikopterle Erzurum Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre, Kiğı ilçesine bağlı Bilice köyünün 2 bin 500 rakımlı yaylada İmam Polat (62) kalp rahatsızlığı geçirdi. Durumun 112 Acil Komuta Merkezine bildirilmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Belirli bir noktadan sonra ambulans yaylaya çıkamayınca sağlık malzemeleri at ve eşek sırtında, sedye ise bir saat boyunca sağlık personeli tarafından taşındı. Yaylaya yetişen sağlık ekipleri burada hastaya ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada Sağlık Bakanlığı’ndan ambulans helikopter talep edildi. Kısa sürede yaylaya gelen ambulans helikopter, hastayı Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk etti. Erzurum’da tedaviye alınan hastanın genel durumunun iyi olduğu öğrenildi. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vefakar sağlıkçılar 2 bin 500 rakımdaki hastaya yaya ulaştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin