‘’ Et ve Balık Kurumu besicileri mağdur ediyor’’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Bingöl Et ve Balık Kurumu’nun kesim yapmadığı için besicilerin mağdur edildiğini iddia ederek, Bakan Pakdemirli’nin yanıtlaması için TBMM’ye önerge sundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, kentteki besicilerin Et ve Balık Kurumu’nca mağdur edildiğini iddia ederek, TBMM’ye bir soru önergesi gönderdi.  Aydemir, önergenin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıltmasını belirterek, verdiği önergede şu ifadelere yer verdi:  “Besicilik, hayvansal üretimin istikrarı açısından diğer kollarda olduğu gibi fayda ve kâra yönelik büyük bir sektördür.  Bingöl ve bölgenin en büyük geçim kaynaklarından birisi de besiciliktir. Et Balık Kurumu’nun haftada 70 kesim yapması ve ödemeleri 3-4 ay gibi ciddi bir süreye yayması besicileri fazlasıyla mağdur etmektedir. Bingöl’de besicilik ile uğraşan vatandaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre; Et Balık Kurumu’nun kesim yapmadığı için piyasa değerinin (kiloda) neredeyse 4-5 lira altına düştüğü, yine Et Balık Kurumu’nun alım yapmadığı için serbest piyasada da mağduriyetlerin her geçen gün daha da arttığını öğrendik. Et Balık Kurumu’nda görev yapan bir idareci ile yaptığımız görüşmede, “kesim yapamıyoruz, Bakanlığın talimatları var, ben bir devlet memuruyum” gibi cevaplar aldık. Besicilik yapan vatandaşlarımızın çok ciddi boyutlara ulaşan bu mağduriyetleri, Bakanlığınız tarafından çözüm beklemektedir. Bu bağlamda; Bakanlığınızın, Bingöl Et Balık Kurumu stoklarının yeterli olup olmadığına dair bilgisi var mıdır? Piyasada dengelerin tekrar sağlanması için çalışmalarınız olacak mı? Daha önce en fazla 1 ay içerisinde yapılan ödemelerin, 3-4 aya çıkarılmasının gerekçeleri nelerdir? Bilginiz dâhilinde midir? Besicilerin ciddi anlamda yaşadıkları bu mağduriyetleri gidermek adına çalışmalarınız olacak mı?”(Yusuf ELÇİ)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘’ Et ve Balık Kurumu besicileri mağdur ediyor’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin