Gelecek Partisi: Genç Belediyesinde de haksız işe alımlar var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Gelecek Partisi İl Başkanlığı, Bingöl Belediyesi ile beraber Genç Belediyesinde de haksız işe alımların olduğu iddialarının bulunduğunu açıkladı. 
Gelecek Partisi Bingöl İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamadan satır başları şöyle:
“YENİ İŞE ALINAN KİŞİLER, YÖNETİCİLERİN AKRABALARI”
“17 Haziran 2020 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında ilansız ve habersiz bir şekilde belediyeye 3 mühendisin alındığını bunlardan birinin Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Demir’in oğlu olduğu iddialarını sormuştuk. Fakat konunun muhatapları olan Sn. Cevdet Yılmaz, Sn. Feyzi Berdibek, Sn. Erdal Arıkan iddia edilen konu hakkında her hangi bir açıklama yapma gereği duymadıkları gibi ertesi gün aynı şekilde ilansız ve duyurusuz olarak tekrar alım yaptılar. Yeni alınan kişilerin Ak Partili yöneticiler, AK Parti Belediye meclis Üyeleri, AK Partili vekiller, Belediye Başkanı ve Belediye Başkan yardımcılarının kardeş, çocuk, birinci derece hısım ve akrabaları oldukları iddia edilmektedir.”
“GENÇ BELEDİYESİNDE DE HAKSIZ İŞE ALIMLAR VAR”
“Genç Belediyesinde de haksız alımların olduğu duyumlarını aldık. İddia edilen Bingöl Belediyesindeki üst düzey yetkili, Genç Belediyesine yeğenini almış iddiası… Bu iddialara ivedilikle cevap verilmesini istiyoruz.  Gerçi iddia diyoruz ama maalesef daha önceki alımlarda olduğu gibi bununda doğru olduğu aşikardır. Belediyenin devlet kurumu olduğunu, halka hizmet etmek amacıyla orada bulunduklarını hatırlatmak isteriz. Bingöl halkına ait olan kuruma eş, dost, akraba ve kardeşlerini yerleştirmelerini şiddetle kınıyoruz.”
“AYNI HATAYI TEKRAR ETMEKTEDİRLER”
“AK Partili yetkililer önceki dönem Bingöl Belediyesi’nde yaşanan akraba alımları nedeniyle şehrin imarının katledilmesinden şehrin 20 yıl geriye götürülmesinden ders çıkarmamış olmalı ki, hala aynı hataları tekrar etmekteler. Gençlerin işsizlik ve yoksulluk nedeniyle bunalıma girip intihara teşebbüs ettiği şehirde, kendi çocuklarını akrabalarını sınavsız ve ilansız olarak gizli bir şekilde işe almaları toplum vicdanını yaralamıştır. Yapılan haksız ve kayırmacı tutumdan vazgeçilip ilana çıkılarak halka açık bir şekilde KPSS puanı baz alınarak personel alımının yapılması gerekmektedir.
AK Partili yöneticiler unutmamalılar ki sadece kendilerini ve ailelerini temsil etmiyorlar, kendi aile bireylerini kayırmaları ayrıcalık tanımaları bu halka ihanettir, gençlerin geleceğini çalmaktır. Bu karara göz yuman, susan herkes bu vebale ortaktır.”
“İSİMLERİYLE BERABER AÇIKLAMALIDIRLAR”
“Belediye Başkanı Erdal Arıkan göreve başladığı 1 Nisan 2019 tarihi itibari ile kaç kişi sözleşmeli, kaç kişi belediyeye bağlı şirketlerde işe alındı. Kaç kişinin işine son verildi isimleriyle beraber açıklamalıdır. Gelecek Partisi olarak yaptığımız açıklamaların muhatapları tarafından cevaplandırılmasını bekliyoruz.  Halkımızın haklı taleplerini devamlı dile getireceğimizden, toplumun vicdanını yaralayan bütün konuların takipçisi olup karşısında duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sizler Belediyeleri aile şirketine çevirme niyetinde olabilirsiniz ama bizler bu etik olmayan davranışlarınızı kamuoyu adına açıklamaya devam edeceğiz. Gelecek Partisi’nin vizyon ve misyonu gereği  şeffaflığı şiar edinen bir politika yürütüyoruz. Şeffaflığı göz önünde bulundurarak mücadelemizi sürdüreceğimizi basın yolun ile deklare ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gelecek Partisi: Genç Belediyesinde de haksız işe alımlar var

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. 28 Haziran 2020, 22:35

    Nerede bu başını kuma gömen diğer gazeteciler. Ayıp bu yaptığınız satılmış basın..

    Cevapla
  2. Diğer gazeteler neden yazmıyor onu anlamadım ben. Ayıp vallahi yuh size.

    Cevapla
  3. Memleket hiçbir dönemde bu duruma gelmedi. Zerre kadar Allah korkusu kalmamış. Sadece bingöl de ilgili kadrolara yerleşmek isteyen yüzlerce kişi var. Daha geçen sene il özel idaresine mühendis alımı oldu. 90 üzeri puanı olan onlarca kişi vardı. onlara hiçbir başvuru fırsatı vermeden belki sınava bile girmemiş sırf torpili var diye haketmeyen birilerini işe almak nasıl bişey yaa. İnsanlar bunun için mi oy veriyor size. bu kadar haksızlık, adaletsizlik, emek gaspı olmaz. Sonuç emeğin gayretin liyakatin ne olduğunu bilmeyen insanların memleketi getirdiği tablo..

    Cevapla
    • Bingol geleek partisi il baskani sayin muhittin agirbasin oglu nasil eczaciliktan devlet hastanesi bashekim yardimcisi olmus lutfen bunu da kendisi aciklasin? Tencere senin dibin benimkinden kara meselesi… Axx memleketim axxxx…

      Cevapla
  4. Hayırdır çakapçur gazatesi Gelecek katletmeye yemin etmiş partilerin maşası mı oldu ?
    Basın özgürlüğü diye nara atanlar niye belirli bir kesimin basın sözcülüğünü yapıyor ?
    Aslı astarı belli olmayan şeyleri gelipte burda insanlara sunmayın ! İsimler varsa elinizde biraz yaptığınız işin kalıbına girip isimleri paylaşın. Kimseden isim beklemeyin !!!

    Cevapla
    • 30 Haziran 2020, 11:21

      Aslı astarı yoksa Belediye çıksın yalanlasın.
      Çapakçur gazetesi bir partinin yaptığı açıklamayı veriyor doğru olanda budur.
      Bir partinin açıklamasını vermeyen satılmış basın dönüp kendine ve nelerden korktuğuna baksın.

      Cevapla
  5. Haklılığınız araştırılır.. Galiba sizin etrafınızı dürüst, adil, özgürlükçü insanlar çevrelemiş!!….

    Cevapla
  6. 29 Haziran 2020, 20:15

    İltimasa devam etsinler bakalım sözde müslüman siyasal islamcılar, kul hakkına girmeye devam edin, o pis ellerinizi semaya açmaya yüzünüz var mı,yüksek lisans doktora yapıp 90+puanlarla boşta olan mühendislerin vebali öyle ya da böyle,bu dünyada ya da diğer tarafta illaki sorulur..

    Cevapla
  7. 30 Haziran 2020, 14:30

    Akp sadece Bingöl’de değil Türkiye’nin her yerinde aynı şeyi yapıyor bide müslümanız diyorlar Allah büyüktür sonları yaklaşıyor Erdal arıkandan bunları beklemezdim çünkü dürüst bi insan

    Cevapla
  8. Bence Muhittin bey önce kendi oğullarının liyakatına baksın. Bir oğlu kadrosu TSM de doktor olmasına rağmen Başka bir yerde geçici görevle çalışıyor 112 acilde ve hem başkanlık verilmiş hem daha çok parayla daha az iş yapıyor. Diğer oğlunda hekim olmadığı halde devlet hastanesi başhekim yardımcısı onlarca hekim dururken onun liyakati nedir acaba ????

    Cevapla
Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin