Meslek Lisesinden TUBİTAK Başarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencileri, tarımda yapay zeka projesi ile TÜBİTAK liselerarası proje yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

TÜBİTAK tarafından bu yıl 50.si düzenlenen yarışmada toplam 12 proje birincilik ödülüne; 24 proje ikincilik ödülüne ve 35 proje üçüncülük ödülüne layık bulundu. 36 projeye de teşvik ödülü verildi. Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Bölümü Öğretmeni Ahmet Bağbars gözetiminde ‘Tarimda Fe.Y.Z Fenotipleme ve Yapay Zeka’ projesi ile katılan lise öğrencileri Berat Koç Ve Doğan Çağatay , Türkiye ikincisi oldu.

Bu yıl final yarışmasına 63 ilden, 202 farklı okuldan toplam 369 proje sahibi öğrenci katıldı. Final yarışmasına katılan 220 projeden 107’si birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödüllerinden birini kazandı. Final yarışmasına katılan 369 öğrenciden 181’i ödül aldı. Final yarışmasında ödül alan proje sahibi öğrencilerin 27’si özel okulda, 19 tanesi bilim ve sanat merkezinde ve 48 tanesi de devlet okulunda kayıtlı olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meslek Lisesinden TUBİTAK Başarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin