“Milletimiz, kurtuluş mücadelesi ile tarihine altın bir sayfa daha eklemiştir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Kadir Ekinci, ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Kadir Ekinci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün milletçe, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünü idrak etmenin haklı gururunu, çoşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Tarihimiz, engin devlet tecrübesi, hürriyet ve istiklaline olan tartışmasız hassasiyeti ve insanı merkeze alan medeniyet ufku ile bizlere büyük bir miras bırakmıştır.  Her daim bağımsızlığına düşkün olan milletimiz, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal önderliğinde uluslararası sömürge güçlerine karşı verdiği destansı kurtuluş mücadelesi ile tarihine altın bir sayfa daha eklemiş, ‘Cumhuriyet’ projesi ile bağımsızlık mücadelesi veren halklara umut ve ilham kaynağı olmuştur.

Onun için Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin, tükenmişliğin, yıkılmışlığın ve yokluğun ardından bitmek üzere olan milletimizin kadim değerlerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur.

Cumhuriyet, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıların sağlanması, her türlü engelin aşılması konusunda bizlere güç ve umut veren bir değerdir. Cumhuriyet; aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği ve barışı paylaşmaktır.

Cumhuriyetin kuruluşunun yıl dönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

Meşruiyetini cumhurdan alan, iktidarın millete ait olduğu ve her ferdin vatandaş olarak eşit olduğu Cumhuriyet’in kazanımlarını muhafaza etmeli; hukuk, adalet, özgürlük, eğitim, sağlık, iktisat gibi konularda daha müreffeh bir ülke için samimi çabalar üretmeliyiz.

Cumhuriyet’i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevi olmalıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz, inşallah Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin 98 yıllık başarılarını katlayarak artıracak ve ilelebet varlığının güvencesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen tüm isimsiz kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Bingöllü hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Milletimiz, kurtuluş mücadelesi ile tarihine altın bir sayfa daha eklemiştir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin