Selahattin-İ Eyyubi Camii yardım bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Recep Tayip Erdoğan Mahallesinde yapımına başlanan Selahattin-İ Eyyubi Camii hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Selahattin-İ Eyyubi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, inşaatına başlanan caminin acilen demir ve beton alımına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Dernek yönetim kurulundan yapılan açıklamada, “Bingöl Merkez Recep Tayip Erdoğan Mahallesinde bulunan Selahattin-İ Eyyubi Camii, 1 Mayıs 203 tarihinde meydana gelen depremden dolayı hasara uğramış, yapılan hasar tespit çalışması neticesinde Valilik Makamının 06. 01.2017 tarih ve 29176760-900.02/15 Sayılı Oluru ile ibadete kapatılmıştır. Buna binaen riski yapılar sınıfına alınan camimiz, Valilik Makamının 30.10.2017 tarihli olurları ile yıkılmasına ve yeni cami inşaatının başlatılmasına karar verilmiştir. Mevcut camimiz ‘Kentsel Dönüşüm’ kapsamında yıkımı gerçekleştirilmiştir. Yeni caminin inşası için gerekli proje çalışması yapılmış, aynı yerde 3 bin 850 metrekare temel alanı kapsayan inşaatına başlanmış, radya temeli atılmış, radya temele yaklaşık 260 ton demir, 3400 metre küp beton kullanılmıştır. Kullanılan söz konusu malzemeler Bingöl esnaflarından Hasar İnş. San. Tic. Ltd. Şti. öncülüğünde temin edilmiş, ancak ödemesinin bir kısmı yapılabilmiştir. Yeni camimizin alt zemin katında; Bayan Taziye Yeri, Bay Taziye Yeri, Kütüphane, Konferans Salonu, Kur’an Kursu, Mutfak ve Yemekhame, Morg,Gasilhane, Bay Abdest Yeri, Çift Asansör Yeri, Bayan Abdest Yeri, Muhtarlık ve Dernek Odalar olacaktır. Yine bay ve bayan abdesthaneleri ayrı ayrı yönden bağımsız olacaktır. Her abdest yerinden iki arı asansör konulacaktır” denildi.

Açıklamada, ayrıca, “Malzeme temininde öncülük yapan firmanın mağdur edilmemesi için hayırsever hemşehrilerimizin bu hususta gerekli maddi yardımlarının yapılmasına ihtiyaç hasıl olmuştur. Yardımseverlerin yardımlarını aşağıdaki hesap numarasına makbuz karşılığında cami derneğine yapmaları veya malzeme temin eden firmaya yapabilirler. Camimizin yapımında katkıda bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza ve kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerine teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

ÖDEME YERLERİ ŞÖYLE:

“Demir satıcılarına, beton imalatını yapan firmalar, mahalle muhtarına ve Ziraat Bankası Kültür Şubesi Tr14 0001 0026 4831 4377 2950 02 nolu hesap numarasına yardımlarını yapabilirler. Dernek irtibat telefonları: 0535 792 13 26, 0542 654 78 22, 0543 614 29 46.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Selahattin-İ Eyyubi Camii yardım bekliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin