“Tamamlandıysa nerede?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nce yapılan ‘üstyapı yüzde 80 tamamladı’ şekildeki açıklamaya cevap veren belirten ESOB Başkanı Bayram: “Belediye üstyapının yüzde 80 inin tamamlandığını söyledi ama biz Bingöl’deyiz. Tamamlandıysa nerede? Sanayiden araçlar çıkmıyor. Nereye gidiyorsun, önüne gelen rastgele kazmış etmiş. Ben böyle bir şehir görmedim, dünyada emsali olmayan bir şehir” diyerek tepki gösterdi.

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik (ESOB) Başkanı Ali Bayram, Yaptığı açıklamayla Bingöl’ün sorunlarına değindi.

“TRAFİĞİN, YOLUN, ÇUKURLARIN SONU NE OLACAK?”

Bingöl’ün yol, su, trafik, çevre düzenlemesi gibi birçok sorunun olduğuna dikkat çeken ESOB Başkanı Ali Bayram: “2003 depreminden sonra Bingöl tozdan topraktan kurtulmadı. Belediye, basında üstyapının yüzde 80 inin tamamlandığını söyledi, ama biz Bingöl’deyiz. Tamamlandıysa nerede? Sanayiden araçlar çıkmıyor. Nereye gidiyorsun, önüne gelen rastgele kazmış etmiş. Ben böyle bir şehir görmedim, dünyada emsali olmayan bir şehir. Kimse oturup eksiği noksanı tartışmıyor. Herkes iyi bildiğini söylüyor. Köprüde ödenek çıktı, ihale geciktirildi. Köprü açılmadan arka köprüyü kapatıyorsunuz, vatandaş perişan oldu. Çevre yoluna ağırlık verildi ama ne tedbir var ne de işaretleme var. Şehir içinde öğrenci servislerinin girip çıktığı yer belli değil. Trafiğin, yolun, çukurların sonu ne olacak? Ciğerlerimizi söktüler. Bu milli servete verilen zarardır. Araçlar ciddi zarar görüyor” dedi.

“BİZİM ECDADIMIZ BİNGÖL’DE, BİNGÖL’DE KALACAĞIZ”

Yıllardır içme suyu sıkıntısı çekildiğini vurgulayan Bayram: “İçme suyu sıkıntısını yıllarca çekiyoruz. Güzergâh 10 sene önce belirlenmişti. 10 sene önce demiştik. Bingöl’de yetişmedikleri için, Bingöl’ün sorunlarının üzerine düşmüyorlar. Çoluk çocuklarını da dışarıda okutacaklar, bizim ecdadımız da Bingöl’de, Bingöl’de kalacağız. Bingöl milleti tepki vermesi gerek. Su çocuk oyuncağı oldu. Yıllardır bu sorun giderilmedi” ifadelerini kullandı.

“BİNGÖL HALKINI İSYANA NEDEN TEŞVİK EDİYORSUNUZ?”

Bingöl’ün sorunlarının içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyleyen Bayram: “Trafik sorunu, su sorunu, kaldırım işgalleri almış gitmiş başını. Kaldırımlar market olmuş. Ara sokaklarda sokaktan çıkamıyorsunuz. Yazık değil mi? Tedbir alacaksınız. Giren çıkan belli değil. Kışın da oldu, çamurdan geçemeyeceğiz. Zamanında neden ihale etmediniz, hani aciliyetti? Yüzde 80 nerede bitti? İstanbul’da altyapının yüzde 60’ını Bingöllüler yapıyor. Bingöl’e geldiklerinde kimseden çıt çıkmıyor. Mahalle aralarını gelip gezsinler. Elektrik faturaları katlarda, çöplüklerde geziyor. Çevre yolundan yolu verdiler ama tedbir de yok. Oradaki çukurları görmüyorlar mı? Oranın aciliyeti neydi? Arka köprüyü neden kapattınız? ‘Bingöl nasıl olsa bana oy verir’ diyerek, rahat davrandınız. Bingöl halkını isyana neden teşvik ediyorsunuz? Devletin imkânı var. Cumhurbaşkanımız zaman zaman çağırıyor, danışmanları ile bire bir konuşuyoruz. Oralara illerimizin kötü sorunlarını taşımak istemiyoruz. Neden bakanlıklara, görüşmelere gidiyoruz da burnumuzun dibindeki kişilerle görüşemiyoruz?Basına açıklama yaparak herşeyin iyi olduğunu gösteriyorlar ama basın açıklaması yaptıkları zaman bizi de çağırsınlar bakalım. Kime sorsan herkes iyi bildiğini söylüyor. Bugün biraz yağmur yağdı, şehir su altına kaldı. Madem altyapı yapıldı nerede? Mahalle aralarına gidip görsünler, bir noksanlık var mı yok mu? Ne olurdu bu insanları dinleseniz, eksikleri noksanları bir araya getirsek? Ama yok… İl trafik komisyonu kararları var, ama uygulanmıyor. Ne güzel… Esnaf sorunlarını dinlediniz mi?” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Tamamlandıysa nerede?”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin