880 Eve Kurban Dağıttılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Genç Şubesine tahsis edilen 140 hisselik 20 baş kurbanlık, İlçe Müftülüğü gözetiminde kesilerek 880 aileye dağıtıldı.

Vekâletle Kurban hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Mahmut Kaya ‘’Vekâletle kurban organizasyonu çalışmaları kapsamında bu yıl TDV ( Türkiye Diyanet Vakfı) milletimizden vekâletle aldığı 453 bin 560 hisse kurban emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Vefakâr milletimizin vekâlet verdiği kurbanlar ülkemizin dört bir yanında 424 kesim noktasında, yurt dışında ise 149 ülkenin 423 bölgesinde, 6 Bin 500 kişilik görevli ve gönüllülerimizin nezaretinde, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle İslami usullere uygun bir şekilde kesildi. Tabii ki bunlar Türkiye geneli istatistik bilgileridir. Genç ilçemize baktığımızda vatandaşlarımızdan toplamda 35 hisse vekâlet kurban bağışı almış bulunmaktayız. 35 hisse vekâlet kurban bağışı ile Genç ilçemiz Bingöl ilçeleri arasında birinci sırada olsak da şahsen daha çok bağış olacağını umuyordum. Şahsi kanaatim bölgemiz ve vatandaşlarımızın geneli Şafi-i mezhebine mensup olmaları ve Kurbanın da Şafii mezhebinde müekked sünnet olduğundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Sadece 35 hisse vekâlet kurban bağışı almış olmamıza rağmen bu yıl kurban organizasyonu kapsamında TDV (Türkiye Diyanet Vakfı) Genç şubemize tahsis edilen 140 hisse (20 büyük baş) Kurban gönderdi. Bu 20 büyük baş Kurbanlar ilçe müftümüzün gözetiminde tekbir ve salavatlar getirilerek bayramın birinci gününde kesilmeye başlandı. İslami usullere uygun, Bingöl mezbahanede hijyenik ortamda kesilen Kurbanlar, sosyal incelemesi yapılmış 880 eve, (yaklaşık 5000 kişi) Mülteci ve Kuran kurslarına din görevlilerimiz tarafından tek tek kapıları çalınarak dağıtımı yapılmıştır. Akrabalarıyla bayram yapmadan kurbanların kesiminden poşetlenip gece geç vakitlere kadar dağıtım yapıp görevini en güzel bir şekilde yerine getiren görevli ve gönüllülerimize, hayırsever milletimizin her ferdine sonsuz şükranlarımı arz ediyorum’’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
880 Eve Kurban Dağıttılar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin