Coşkun: “Millet İradesini Yıkmaya Güçleri Yetmeyecek!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz akşamı başlayan ve 16 Temmuz sabah saatlerine kadar süren darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, doğrudan milleti ve onun iradesini hedef alan girişimi gerçekleştirenleri lanetledi.Yapılanların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Coşkun, bu ihaneti gerçekleştirenlerin en ağır cezayı alacağına inandığın da altını çizdi.“Kurşun ve bombaları halkın üzerine saçan hainler Türk askeri değil, meğer asker kılığına bürünmüş birer teröristmiş” diyen Coşkun; “Asil bir milletin iradesini ipotek altına almaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye eski Türkiye değildir, bunu bir kez daha tüm dünya görmüş oldu” dedi.

“TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİR”

Türkiye’ye zarar vermeye çabalarının hüsranla sonuçlanacağını ve milletimizin güçlü birlikteliği sayesinde bu zorlu sürecin de geride kalacağını ifade eden Coşkun; “FETÖ terör örgütü ve destekçileri, millet iradesine yönelik daha önce de benzer girişimlerde bulunmuş ancak her defasında elleri boş kalmıştı. 15 Temmuz günü kalkışılan hain girişim, onların son kozuydu. Şükürler olsun ki, dik duruşları ve cesaretleriyle ders veren Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın çağrısıyla meydanlara akın eden vatansever halkımızın desteğiyle kısa sürede hain girişim boşa çıkartıldı. Vatan koruması için canını feda etmekten çekinmeyen vefakâr halkımıza, demokrasiden ödün vermeyerek görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan güvenlik güçlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Türkiye eski Türkiye değildir, bunu bir kez daha tüm dünya görmüş oldu” dedi.

“ASKER KILIĞINA BÜRÜNMÜŞ TERORİSTLERMİŞ!”

Darbe teşebbüsçüleri için “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli üniformasını giyen ancak terör örgütü yapılanması içerisinde olup silahların namlusunu kendisini bağrına basan halka doğrultan, o kurşun ve bombaları halkın üzerine saçan hainler Türk askeri değil, meğer asker kılığına bürünmüş birer teröristmiş” diyen Coşkun, yüzlerce insanı katledenlerin TSK ile bağdaştırılmaması gerektiğini söyledi.

“HALKIMIZIN ONURLU DURUŞU TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAKTIR”

İhanet şebekesinin tümüyle etkisiz hale getirilmesi için gerekli çalışmaların kararlılıkla yürütüldüğünü ancak risk faktörlerinin tümüyle ortadan kalmamış olduğunu dile getiren Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın “meydanları boş bırakmayın” çağrılarına dikkat çekti.

Sabahlara kadar meydanlarda sürdürülen bekleyişin, aydınlık yarınlar için tarih sayfalarında yer alacak onurlu bir davranış olduğunu ifade eden Coşkun; “Vatanı için, yarınları için meydanları dolduran halkımızı tarih sayfaları altın harflerle yazacaktır. İhanet içinde olup, kendi insanını katledenler de elbette tarih boyunca lanet ve nefretle anılacaktır. Bizler meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Rehavete kapılmadan, dimdik bir şekilde bekleyişimizi sürdürelim” diye konuştu.

“HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALACAKLARDIR”

Vatan savunmasında hayatını kaybeden asker, polis ve sivillere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Coşkun; “Demokrasi şehitlerimizi asla unutmayacağız. Tarih, her daim onları rahmet ve minnetle yâd edecektir. Kabirleri nur, mekânları cennet olsun. Bu ihanet içerisinde yer alanlar da inşallah en kısa zamanda hak ettikleri cezayı alacaklardır” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Coşkun: “Millet İradesini Yıkmaya Güçleri Yetmeyecek!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin