HDP’li Kaya: “Baluken Ölmeyi Hak Edecek Ne Yaptı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP İl Eş Başkanı Veysel Kaya, yaptığı yazılı açıklamada “TBMM’de infaz yasa tasarısı görüşülürken Hdp’nin bir vekili ‘adalette eşitlik istiyoruz. Siyasi tutsakları gazetecileri de içine alarak kapsayıcı olsun. Bırakalım İdris Baluken içeride ölsün mü?’ demiştir.  Bunun üzerine AKP sıralarından masalara vurarak ‘ölsün’ diye bağırmışlardır. Biz bunu kabul etmiyoruz ve şunu soruyoruz: ‘İdris Baluken ölmeyi hak edecek ne yaptı?’  Tefecilik mi yaptı yoksa hırsızlık mı yaptı yada ismi fuhuş çetelerine mi karıştı?” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Veysel Kaya, mecliste görüşülen infaz yasa tasarısı sırasında yaşananlar ve tutuklu bulunan Bingöllü Siyasetçi İdris Baluken hakkında yazılı açıklamalarda bulundu.

Kaya’nın açıklamaları şöyle:

“TBMM’de infaz yasa tasarısı görüşülürken Hdp’nin bir vekili ‘adalette eşitlik istiyoruz. Siyasi tutsakları gazetecileri de içine alarak kapsayıcı olsun. Bırakalım İdris Baluken içeride ölsün mü?’ demiştir.  Bunun üzerine AKP sıralarından masalara vurarak ‘ölsün’ diye bağırmışlardır. Biz bunu kabul etmiyoruz ve şunu soruyoruz: ‘İdris Baluken ölmeyi hak edecek ne yaptı?’  Tefecilik mi yaptı yoksa hırsızlık mı yaptı yada ismi fuhuş çetelerine mi karıştı? Hayır hiç biri değil. Ben size söyleyeyim siyasette başa çıkamadınız, devletin gücünü arkanıza alarak içeride rehin tutuyorsunuz.

Çünkü birçok mahkemesinde bulundum, avukatları mahkeme heyetine sordular. ‘Hukuken bir tek suç delili bulun bir daha savunmayacağız’ ama delil yok siyasi baskıyla ceza verildi. Delilsiz suçlamayla çünkü İdrisler dışarda olsaydı AKP siyasetini rahat yapamazdı. Ama biz diyoruz henüz geç değil gelin bu yanlıştan vaz geçin. Hukuk herkese lazım, bakın çok yakın tarihimizde bu ülkede fetocular insanlara kumpas kurarak insanları içeri atıyordu. İstedikleri kişi suçlu olsa bile serbest bırakıyorlardı. Şimdi kapalı kapılar arkasında adalet arıyorlar. Yine yakın tarihimizde yanı başımız Irakta ‘Saddam Hüseyin yargılanırken bu yasalar çok ağır değil mi “diye sormuş mahkeme heyetine onlarda ‘efendim sizin çıkardığınız yasalar anlaşılan bu yasaları çıkarırken bir gün size de lazım olabileceğini hesaplamamışsınız’. Biz diyoruz ki insanları kutuplaştırmak ötekileştirmek kimseye fayda getirmiyor. Şu an AKP’nin izlediği politika ülkeye hizmet etmiyor sadece halklar arası nifak tohumları ekiyor bu çok vahim ve en son dün gösterdikleri tavır tamamen düşmancadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değil şiddetle kınıyoruz.

Bütün dünyayı saran Koronavirüs ( Covid-19) belası ülkemizde de halkımızın moralini bozmuş sinirlerini germiştir. Tam da bu esnada bu tür davranışların halkta derin izler bırakacağından bu tür davranışların tehlikeli ve yanlış olduğunu düşünerek Sayın İdris Baluken şahsında tüm siyasi tutsakları hedef almıştır. Yine de biz halkımızı sağduyulu olmaya çağırıyoruz çünkü bunların artık halk nezdinde bir karşılıkları olmadığını anladıklarından bağırıp çağırıyor ve saldırganlaşıyorlar. Bu saldırılara boyun eğmeyeceğimizin altını çiziyoruz. Çırpınıyorlar ama nafile. Biz yine üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Hukukun olmadığı hiç bir ülke gelişmemiş ve refaha kavuşmamış bu çağrımızı yineliyoruz gelin adalete eşitlik ilkesine uyun keser döner sap döner gün olur hesap döner misali gerçekten hukuk herkese lazım. Gerekse bu korona virüs ve diğer hastalıklardan ölen tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Tüm hastalara da şifalar diliyoruz. Evde kalın sağlıklı kalın. Tüm kamuoyunu saygıyla selamlıyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HDP’li Kaya: “Baluken Ölmeyi Hak Edecek Ne Yaptı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin