13 Kilogram Göktaşı Topladık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişafak Gazetesi’nden Aybike Eroğlu’nun haberine göre, İstanbul Üniversitesi’ne kayıtlı olan 247 taşın toplam ağırlığı 13 kilo 365 gram ve 55 miligram…

Meteor düşüşünden sonra olay yerinde çalışmalar yapan İÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Ünsalan, şu ana kadar İstanbul Üniversitesi tarafından kaydı yapılan 247 adet meteorit kütlenin bulunduğunu ve bunların toplam ağırlığının 13 kilo 365 gram ve 55 miligram olduğunu söyledi.

DÜNYADA 21. ÖRNEK

Muş, Van, Erzincan, Erzurum, Malatya, Diyarbakır ve Elazığ’dan çıplak gözle izlenebilen, atmosferde ışık saçarak Bingöl’ün Sarıçiçek köyü yakınlarına düşen meteor türünün ender bulunduğunu anlatan Ünsalan, “Bu tip ender sınıflara ait düşme olayı, dünyada yalnızca 20 kez yaşandı. Sarıçiçek meteoritleri 21’nci örnek olması nedeniyle önem taşıyor” şeklinde konuştu.

KÖYLÜLER ZARARDA

Ünsalan, “Köylüler buldukları meteoritleri ortalama 200 liradan sattıklarını söylüyor. Koleksiyonerlerse açık arttırma sitelerinde bu fiyatın 10 katına satıyor. Uluslararası satış hisseleri de dikkate alındığında aslında köylü zarar ediyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
13 Kilogram Göktaşı Topladık

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Çapakçur Gazetesi - Bingöl Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin